Rosa prinsess tårta

Rosa prinsess tårta
Ljuvlig hembakad prinsesstårta med smak av citron,fläder och hallon prinsesstårtan får vackert täcke av härligt rosa marsipan
Ingredienser:
12 bitar
Tåerbotten:
4 ägg
2 dl socker
1 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
1 tsk bakpulver
Fyllning:1
rivet skal och saft av 1/2 citron
50 g smör
2 dl socker
1 ägg
3 äggulor
1/2 dl vispgrädde
3 msk majsstärkelse
2 msk fläderblomsaft
4 1/2 dl vispgrädde
Fyllning:2
250 g hallon
2-3 msk socker
Garnering:
400 g rosa marsipan
1 marsipanros
florsocker
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader vispa ägg och socker vitt och pösigt blanda vetemjöl,potatismjöl och bakpulver och rör ner det i äggsmeten häll smeten i smord och bröad rund form ca 24 cm i diameter grädda i nedre delen av ugnen ca 35 minuter låt kakan vila i några minuter i formen stjälp upp den på galler och låt den kallna dela kakan i 3 bottnar värm citronskal och saft ,smör och socker i en kastrull tills smöret smält vispa ihop ägg och äggulor rör ner ägg,grädde och majsstärkelse utrörd i fläderblomsaft i kastrullen värm under kraftig omrörning till tills krämen börjar tjockna låt krämen kallna vispa grädden till ett fast skum mosa hallon och socker blanda försiktigt med 1 dl vispad grädde lägg ihop bottnarna med fyllningarna emellan bred resten av grädden över tårtan kavla ut marsipanen till en rund platta och lägg den över tårtan jämna till kanterna med en kniv garnera med en marsipanros och pudra över florsocker
Kommentarer
Trackback