Spröda mandelkakor med choklad


Spröda mandelkakor med choklad
snabba och urgoda är dessa spröda kakor  

Finast blir de om man spritsar ut dem, men det går minst lika bra att rulla degen i stänger och skära dem i mindre bitar

Ingredienser

ca 45 st

200 g mandelmassa
200 g  Smör, rumstempererat
3 dl vetemjöl

100 g mörk choklad

Gör så här

Sätt ugnen på 175 grader. Riv mandelmassan grovt. Blanda med smör och vetemjöl till en jämn smet. Spritsa ut till kakor, ca 1 ½ cm tjocka och 3 cm långa eller forma degen till 1 ½ cm tjocka rullar och skär i bitar. Lägg ut kakorna på bakplåtspapper på en plåt och grädda i mitten av ugnen 10-12 min. Smält chokladen över vattenbad eller i mikro och ringla över kakorna. Låt stelna.

Tips! Rulla eller doppa kakorna i riven kokos innan gräddning. Vansinnigt gott!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0