Spröda mandelkakor med choklad

Spröda mandelkakor med choklad
snabba och urgoda är dessa spröda kakor
Finast blir de om man spritsar ut dem, men det går minst lika bra att rulla degen i stänger och skära dem i mindre bitar
Ingredienser
ca 45 st
200 g mandelmassa
200 g Smör, rumstempererat
3 dl vetemjöl
100 g mörk choklad
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader. Riv mandelmassan grovt. Blanda med smör och vetemjöl till en jämn smet. Spritsa ut till kakor, ca 1 ½ cm tjocka och 3 cm långa eller forma degen till 1 ½ cm tjocka rullar och skär i bitar. Lägg ut kakorna på bakplåtspapper på en plåt och grädda i mitten av ugnen 10-12 min. Smält chokladen över vattenbad eller i mikro och ringla över kakorna. Låt stelna.
Tips! Rulla eller doppa kakorna i riven kokos innan gräddning. Vansinnigt gott!
Kommentarer
Trackback