Blåbärs bullar

Blåbärs bullar
Goda blåbärs bullar extra lyxiga bullar med blåbär
tid 2 timmar varv 45 minuters jobb 30st bullar
Ingredienser
Bulldeg:
25 g jäst för söta degar
100 g smör
2,5 dl mjölk
1 ägg
1 krm salt
0,75 dl socker
1 tsk malen kardemumma
7-8 dl vetemjöl
Fyllning:
75 g smör
100 g mandelmassa
1 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
0,5 tsk malen kardemumma
4 dl blåbär
1-2 msk potatismjöl
Garnering:
kokosflingor
pärlsocker
smula ner jästen i en bunke gör degvätskan smält smöret i en kastrull häll på mjölken rör om och låt bli fingervarmt 37 grader eftersom smöret är varmt när de har smält så blir det oftast den temperaturen direkt när du blandat ner mjölken häll lite av degvätskan över jästen och rör tills den har löst sig häll därefter över resten av degvätskan tillsätt ägg,salt,socker och kardemumma och rör om så att ägget fördelar sig tillsätt därefter mjölet lite i taget andvänd gärna en elvisp med degkrokar kör tills du arbetat in det mesta av mjölet och degen släpper bunkens kanter lägg en bakduk över bunken och låt jäsa ca 40 minuter gör under tiden fyllningen blanda smör ,mandelmassa ,florsocker,vaniljsocker och kardemumma i en liten bunke andvänd gärna en elvisp när degen jäst färdigt tar du upp den på bakbordet och knådar den ordentligt och delar den i två delar kavla ut varje degdel till en rektangulär platta ca 30x55 cm bred på hälften av fyllningen och strö över hälften av de frysta blåbären och fördela potatismjölet jämnt över blåbären rulla ihop degen på längden och skär i 2 cm breda skivor och lägg dessa i bullformar och ställ dem på plåtar tryck i resten av blåbären strö över lite kokosflingor och pärlsocker efter tycke och smak låt bullarna jäsa under bakduk ca 15 minuter grädda bullarna mitt i ugnen i 225 grader i ca 10-13 minuter låt bullarna svalna under bakduk om man vill kan man sikta över florsocker vid servering
Kommentarer
Trackback