Bröllopstårta Amore

Bröllopstårta Amore
ska du gidta dig?känner du någon som ska gifta sig ?eller vill du bara unna dig något riktigt riktigt gott då ska du göra denna tårta Tips! viktigt när vi gjorde bröllops var i antert så gjorde vi två satser smet om du inte har en ugn där formarna får plats samtidigt måste du dela upp smeten och göra den i omgångar för om kaksmetsstackaren får stå och vänta fär länge på att hoppa in i ugnen blir kakan torr och tråkig
Ingredienser
Tårtbotten:
100 g smör mjukt
4,5 dl socker
4 st ägg
4 msk karamellfärg röd
3 msk kakao
1,5 tsk vaniljsocker
7 dl vetemjöl siktat
1,5 tsk salt
3 dl creme fraiche
1,5 tsk äppelcidervinäger
Fyllning:
1,5 tsk bakpulver
350 g choklad vit
300 g philadelphiaost
1 dl grädde
1 msk vaniljsocker
450 g smör mjukt
8 dl florsocker
några droppar karamellfärg för att färga smeten rosa
Gör så här
Tårtbotten:
Vispa smöret och sockret så att det blir vitt och fluffigt det brukar ta 5 minuter sen vispar du ner ett ägg i taget i fluffet och ställer sedan detta åt sidan ett tag rafsa fram yttligare en liten skål där i blandar du röd karamellfärg ,kakao och vaniljsocker detta ska sedan blandas ordentligt in i smeten men vänta ett litet tag till snart ska du få blanda sikta mjölet så att det blir fluffigt blanda sedan salt och creme fraichemed varandra och rör ner mjölet nu ska du få tok blanda blanda ner innehållet från de två skålarna om vartannat i den röda smeten nu har du blandat färdigt för den här gången nu kommer vi till det unika med den här tårtan joxa ihop äppelcidervinäger med bakpulver i en liten skål skjusa ner bubblet i smeten och rör om ordentligt du får en tung röd smet pytsa nu ner smeten i två olika stora smörade springformar och låt den stora gå i ugnen i ungefär 30-40 minuter känn efter med en sticka kakan måste vara helt torr i mitten när de färdiggräddade kakorna är svala och torra så delar du dem på mitten och fyller dem med white chocolate cream cheese filling Fyllning: Smält chokladen och ställ denåt sidan vispa det mjuka smöret och osten krämigt häll sedan i grädden försiktigt tappa ner chokladen och vispa häll i vaniljsockret och vispa ännu mer nu ska du ösa ner florsockret lite i taget medan du vispar hela tiden tills du märker att du har rätt konsistens på din kräm den ska inte vara för lös för då rinner den av men inte heller för hård för då blir det svårt att bre på den lagom med andra ord! men det är det enda lagom som funkar på bröllopstårtan Amore annars är den totalt o lagom och topp maxad!
Kommentarer
Trackback