Butterkaka

Butterkaka en kaka som har blivit någon av favoriterna
receptet ger 1st kaka
Ingredienser:
25 g jäst
75 g smör
2,5 dl mjölk
0,5 dl socker
0,5 tsk salt
1 äggula
ca 8 dl vetemjöl
Fyllning 1:
2 dl marsankräm
Fyllning 2:
socker och kanel
Pensling:
äggvita
Garnering:
florsocker glasyr
Gör så här
Smula ner jästen i en bunke smält smöret i en kastrull och häll i mjölken värm till fingervarmt häll lite över jästen och lös den tillsätt resten av degspadet ,salt,socker ,äggula samt det mesta av mjölet arbeta degen tills den är smidig och släpper kanterna låt jäsa övertäckt i ca 40 minuter dela degen i två bitar en lite mindre och en lite större kavla ut den mindre delen till en platta något större än formen lägg plattan i formen och bred vaniljkrämen ovanpå kavla ut den andra delen till en avlång platta ca 20x40 cm strö på socker och kanel rulla ihop och skär rullen i bitar lägg bitarna tätt i formen med
Kommentarer
Trackback