Champagne cupcake festliga cupcakes

Champagne cupcake festliga cupcakes
med champagne smak som toppas med en citronspetsad smörkrämsfrosting receptet räcker till ca 12 st cupcakes
Ingredienser
Botten:
3 st ägg
2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
70 g osaltat smör
1 dl mjölk
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
en nypa salt
1,5 tsk champagneessens eller 1 dl mousserande vin
Smörkrämfrosting:
250 g osaltat smör rumstempererat
500 g florsocker
5 msk mjölk
1 tsk rivet citronskal
hushållsfärg om så önskas
valfritt strössel
Gör så här
Botten :Sätt ugnen på 175 grader vispa ägg,socker och vaniljsocker ljust och fluffigt smält smöret och blanda ner mjölken i det smälta smöret rör ner blandningen i äggvispet blanda mjöl,bakpulver och salt och sikta ner i blandningen lite i taget rör till en jämn smet och avsluta med att röra ner champagnessensen sätt muffinsformar på plåtar och fyll med smet ungefär 1/3 grädda ca 13-15 minuter lägg muffinsen på ett galler och låt svalna Frosting: Rör det rumstempererade smöret slätt och blanda ner florsocker och vaniljsocker rör slätt och häll i mjölken vispa i ca 5 minuter tills krämen blir fluffig tillsätt citronskal och eventuellt hushållsfärg spritsa eller klicka ut vit frosting på muffinsen och dekorera med strössel
Kommentarer
Trackback