Cheesecake med körsbär och chokladtopping

Cheesecake med körsbär och chokladtopping
för att smakerna riktigt ska komma till sin rätt i den här cheesecaken bör du göra fyllningen och toppingen dagen innan den gräddas och läggs ihop antal portioner: 16
Ingredienser
Pajbotten:
275 g digestivekex
25 g smör
2 msk socker
Fyllning:
400 g färskost (cream cheese)
1 dl socker
4 ägg
2 tsk vaniljsocker
2 dl kesella
1 msk maizena
50 g fin hackade körsbär
Vitchoklad topping:
200 g vit choklad
5 dl vispgrädde
Garnering:
körsbär
Gör så här:
Vitchoklad topping hacka chokladen koka upp 2 dl av grädden och häll den över chokladen rör tills all choklad smält tillsätt resten av grädden och rör tills allt är väl blandat och ställ in i kylen över natten fyllning blanda färskost och socker rör ner övriga ingredienser en i taget och rör till en helt slät smet låt gärna fyllningen stå i kylen några timmar och helst över natten innan du häller den i formen och gräddar den då kommer smakerna fram bättre pajbotten krossa kexen och smält smöret blanda kexsmulor ,smör,grädde och socker och tryck ut kex blandningen i en form med löstagbara kanter ca 26 cm i diameter blandningen ska täcka både botten och kanter häll fyllningen i formen grädda i nedre delen av ugnen på 175 grader ca 35 minuter låt kakan svalna vispa chokladtoppingen till ett fast skum och bred över cheesecaken dekorera med körsbär
Kommentarer
Trackback