Chokladkola med Lakrits

Chokladkola med Lakrits
ska du koka en kola i år är det den här Lakritskolan himmelskt god! receptet ger ca 50st kolor
kulprov fyll ett glas med kallt vatten häll lite kolasmet och om du kan forma smeten till en kula är kolan klar färdigt på 30 minuter
Ingredienser:
25 g smör
0,5 tsk salt
1,5 dl vispgrädde
1,5 dl socker
2 msk honung
2 msk ljus sirap
150 g mörk choklad hackad
50 g turkisk peppar krossad
Gör så här
Blanda grädde ,socker,smör,salt,sirap och honung i en tjockbottnad kastrull och koka upp rör om då och då under tiden låt koka på svag värme tills smeten når en temperatur på 122 grader rör om då och då under tiden andvänd dig av en digital kökstermometer har du inte någon termometer kan du även andvända dig av kulprovet ta kastrullen från värmen tillsätt den hackade chokladen och rör tills den smält rör sedan ner den krossade turkiska pepparn häll kolan i en smord form låt svalna och skär eller klipp kolan i bitar innan den stelnat helt förvara svalt
Kommentarer
Trackback