Chokladparfait

Chokladparfait
En len glass som blir godast om den görs på mörk choklad med hög kakaohalt
Antal portioner:6
Ingredienser:
1 st vaniljstång
1,25 dl mjölk
3 st äggulor
1,25 dl råsocker strö (100 g)
200 g mörk choklad gärna hög kakaohalt
2 dl vispgrädde
Till garnering:
skivade jordgubbar
Gör så här:
Dela vaniljstången på längden och gröp ut de små fröna lägg både stång och frön i en kastrull tillsammans med mjölken koka upp och låt den stå i 15 minuter plocka upp stången vispa äggulor och socker häll vaniljmjölken över äggmassan under omrörning häll tillbaka till kastrullen värm upp långsamt och fortsätt att röra tills den tjocknar något vid ca 85 grader bryt chokladen i bitar och smält den i mjölkblandningen kyl massan snabbt i ett vattenbad vispa grädden och blanda den med chokladsmeten häll parfaiten i en form och frys den ta ut den en stund innan den ska serveras garnera med skivade jordgubbar
Kommentarer
Trackback