Chokladpavlova


Chokladpavlova
chokladpavlova är en galet god och fräsch bakelse eller tårta och känns speciellt härlig med massa bär på sommaren den är döpt efter prima ballerinan anna pavlova som föddes i ryssland i slutet på 1800-talet Antal portioner:10

Ingredienser:
7 äggvitor
5,25 dl socker
0,5 citron saften
3 msk kakao
50 g mandelspån

Topping:
5 dl vispgrädde
3 dl grekisk yoghurt 10%
3 msk florsocker
1 l färska bär

Gör så här:
Sätt ugnen på 130 grader blanda äggvita,socker och saft av citron i en rostfri bunke rör tills sockret löst upp sig vispa marängen tjockt över kokande vattenbad till den uppnår ca 65 grader tag av marängen från värmen och vispa den med elvisp tills den har svalnat blanda försiktigt i kakao och mandelspån smeten skeda ut marängen till små fluffiga marängberg på en plåt med bakplåtspapper (alt.som en tårtbotten ) grädda i mitten av ugnen i 45-55 minuter de ska vara lite seg i mitten vispa grädden och blanda den med grekisk yoghurt och florsocker skeda ut den över marängbottnarna strö över bären

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0