Chokladtårta ``Snickers``


Chokladtårta ``Snickers``
Chokladtårta ``Extra allt`` med smak av saltsöt chokladkola och jordnötter om man inte orkar göra två bottnar kan man göra en lägre tårta i två våningar med halva satsen tårtan blir god med bara en frosting om man inte känner för att göra alla tre tips kakform tårtbotten är bakad i en springform (18cm) om man endast har en vanlig (24cm) form hemma kan man baka kakan lite kortare tid i ugnen tårtan blir lite lägre men god och fin ändå! tips till stora festen gör tårtbottnen i långpanna och skär upp i rutor toppa med valfri frosting hackade jordnötter och hackad mörk choklad perfekt buffe sött!

Ingredienser

2 Bottnar :
6 ägg
6 dl socker
300 g smör
150 g mörk choklad 70%
4 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
4 msk kakao
1 krm salt
0,5 dl ströbröd

Peanutbutter Cream:
3 dl jordnötssmör
4 dl cream cheese
2 dl florsocker
2 dl vispgrädde

Chokladkolasås:
100 g mörk choklad 70%
1 dl vispgrädde
1 dl ljus sirap
25 g smör

Ljus choklad frosting:
100 g mörk choklad 70%
125 g mjölkchoklad tex marabou
1,35 dl vispgrädde
1 msk glykossirap eller vit sirap
175 g smör rumstempererat

Gör så här:
Botten sätt ugnen på 175 grader varmluft vispa ihop ägg och socker smeten behöver inte bli pösig smält smör i en kastrull drag av från värmen tillsätt bitar av choklad rör på svag värme tills chokladen har smältblanda chokladsmeten i äggsmeten blanda vetemjöl,bakpulver,kakao och salt i en separat bunke med en gaffel sikta och vänd in blandningen i smeten med hjälp av en slickepott smörj två kakformar med löstagbar kant (18cm) strö stöbröd i formarna och häll i smeten baka i ugnen ca 30-35 minuter prova med en sticka för att se när kakorna är klar de ska bli fasta men ändå fortfarande lite kladdiga låt svalna och ställ in i kylen över natten kakorna är lättare att dela när de är fasta och kalla
Peanutbutter cream mosa ihop jordnötssmör ,cream cheese och socker med en slev vispa grädden och vänd in i smeten bred krämen på mellan tårtbottnarna chokladkolasås fin hacka chokladen och blanda med grädde,sirap och smör i en kastrull låt puttra ihop på medelvärme till en tjock chokladkolasås låt svalna ljus choklad frostingfin hacka chokladen lägg i en bunke koka upp grädde och sirap i en kastrull häll den varma blandningen över chokladen och låt stå 2 minuter rör till en jämn chokladsmet låt svalna vispa med en elvisp in det rumsvarma smöret i bitar i chokladsmeten smeten ska bli helt slät montera ihop tårtan med peanutbutter cream mellan bottnarna klä tårtan med ljus choklad frosting och ställ in i kyl ca 30 minuter tag ut och häll över chokladkolasåsen toppa med jordnötter

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0