Chokladtryffel paj


Chokladtryffelpaj
oemotståndlig chokladpaj med len tryffelsmet receptet ger ca 10-12 bitar

Ingredienser

Pajbotten:
100 g smör
2,5 dl vetemjöl
2 st äggulor
0,5 dl florsocker
0,5 dl kakao av god kvalitet
1 krm salt

Fyllning:

3 dl vispgrädde
50 g smör
300 g mörk choklad 70% kakaohalt
1 krm salt

Till servering:
Lättvispad grädde

Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader skär smöret i kuber och kör mjöl och smör till en smulig massa i matberedare tillsätt äggulorna och kör till en smidig deg häll till sist i florsocker,kakao och salt och låt allt blandas väl tryck ut degen i en pajform gärna med löstagbar kant och grädda i ca 10 minuter låt pajskalet svalna helt hetta undertiden upp grädden och låt smöret smälta där i bryt i chokladen och rör tills den har smält rör i saltet fyll det förgräddade pajskalet med tryffelsmeten och ställ in pajen i kylen minst 1 timme tills fyllningen har stelnat garnera gärna med lite spritsad grädde och njut pajen rumstempererad med lättvispad grädde

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0