Chokladtryffel paj

Chokladtryffelpaj
oemotståndlig chokladpaj med len tryffelsmet receptet ger ca 10-12 bitar
Ingredienser
Pajbotten:
100 g smör
2,5 dl vetemjöl
2 st äggulor
0,5 dl florsocker
0,5 dl kakao av god kvalitet
1 krm salt
Fyllning:
3 dl vispgrädde
50 g smör
300 g mörk choklad 70% kakaohalt
1 krm salt
Till servering:
Lättvispad grädde
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader skär smöret i kuber och kör mjöl och smör till en smulig massa i matberedare tillsätt äggulorna och kör till en smidig deg häll till sist i florsocker,kakao och salt och låt allt blandas väl tryck ut degen i en pajform gärna med löstagbar kant och grädda i ca 10 minuter låt pajskalet svalna helt hetta undertiden upp grädden och låt smöret smälta där i bryt i chokladen och rör tills den har smält rör i saltet fyll det förgräddade pajskalet med tryffelsmeten och ställ in pajen i kylen minst 1 timme tills fyllningen har stelnat garnera gärna med lite spritsad grädde och njut pajen rumstempererad med lättvispad grädde
Kommentarer
Trackback