Chokladtryffel tårta med pecannötter och färska bär


Chokladtryffel tårta med pecannötter och färska bär
Det här är en utmaning för den som har lite vana i köket ingen ugn behövs vid tillagningen däremot behöver du ha tillgång till frys receptet ger 1 tårta ca 8 bitar 

Ingredienser:
300 g grovhackad mörk choklad 70% kakaohalt
5 dl vispgrädde
2 st ägg
1 krm salt
2-3 droppar vaniljessens

Tårtbotten:
1 dl finhackade pecannötter
1 dl finhackade mandelspån
3 msk skirat smör

Till servering:
Färska jordgubbar
Färska hallon
Färska körsbär
Färska röda vinbär

Du behöver också:
en tårtform med löstagbar kant

Gör så här:
Hacka pecannöttern och mandelspånen fint smält smöret och skira det alltså skilj av det gula smöret och ta bort bottensatsen blanda nötter,mandel och smör och tryck ut till en tårtbotten i en rund form med löstagbar kant ställ in formen i frys ca 20 minuter koka upp grädden hacka chokladen grovt stäng av plattan låt kastrullen stå kvar och rör ner hackade chokladen vispa ägg,salt och vanilj vänd ner äggen försiktigt i chokladsmeten och häll smeten över tårtbottnen i formen låt allt stelna i kylskåp i 4 timmar

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0