Fragilite mjuk mandelmarängstårta

Fragilite mjuk mandelmarängstårta
fragilite är en mjuk mandelmarängstårta dekorera med blommor antal portioner:10
Ingredienser
Bottnar:
190 g mandelmassa
0,5 dl mjölk
6 äggvitor
3 dl socker
3 msk mandelspån
Smörkräm:
100 g rumsvarmt smör
50 g hallonpure` (mixade och passerade bär)
1 dl florsocker
1 ägg
Garnering:
florsocker att pudra över
hallon
Gör så här:
Bottnar riv mandelmassan och blanda med mjölken vispa äggvitor och socker till ett fast skum blanda ihop skummet med mandelmassesmeten spritsa eller bred ut smeten till 3 runda bottnar ca 20 cm i diameter på bakplåtspappersklädda plåtar strö mandelspån på en av bottnarna den som blir toppen på tårtan grädda bottnarna i mitten av ugnen på 175 grader ca 10 minuter smörkräm se till så att alla ingredienserna till smörkrämen är rumstempererade och vispa dem till en lätt och fluffig kräm fördela smörkrämen på två av bottnarna och lägg den med mandelspån ovanpå pudra över florsocker och dekorera med hallon och gärna vackra blommor
Kommentarer
Trackback