Frasiga aprikosflarn med mandel

Frasiga aprikosflarn med mandel
smördegen kom till någongång på 1800-talet när en praktikant glömde smöret i degen han började kavla in det i degen i stället vilken himla tur att det går snett ibland antal portioner: 4
Ingredienser:
250 g smördeg på rulle
150 g sötmandel
2 bittermandlar malda
100 g smör mjukt
1 dl socker
2 ägg
8 aprikoser
4 nektariner mogna
tips smördeg finns även som som frysta plattor vilket går precis lika bra att andvända låt dem stå framme ca 5 timmar
gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader rulla ut smördegen och skär ut cirklar i ca 12 cm i diameter med hjälp av en upp och ned vänd skål och lägg dem på bakplåtspapper lägg en mindre skål ovanpå varje rundel och rista en cirkel ca 2 cm innanför kanten Obs! skär inte helt igenom degen smält smöret mal mandeln genom en kvarn eller mixa till ett fint pulver rör samman med det mjuka smöret,socker och ägg smaksätt med riven bittermandel bred ut mandelkrämen i den inre cirkeln och fördela klyftade aprikoser och nektariner inuti
Kommentarer
Trackback