Frusen cheesecake på mascarpone

Frusen cheesecake på marscarpone
fryst mascarpone cheesecake med röda härliga sommarbär receptet ger 1 cheesecake genom att andvända en sockerkaksform får denna dessert ett lite lyxigare utseende men går säkert lika bra att göra den i en skål eller i en plastlåda skopa då upp cheesecaken med en sked i skålar vid servering
Ingredienser:
4 st ägg
1,5 dl socker
1 st citron skalet
200 g mascarponeost
4 dl vispgrädde
300 g digestivekex
Garnering:
Jordgubbar,Hallon,Vinbär
gör så här:
Seperera äggulorna från vitorna (utan att det kommer någon äggula i vitorna) vispa äggulor ,socker och rivet citronskal poröst i en bunke rör ner mascarpone vispa grädden fluffig och vänd ner den i smeten vispa vitorna till ett hårt skum och vänd försiktigt ner dem i smeten krossa kexen fint i en mixer (eller lägg dem i en plastpåse och krossa med en kavel) varva smulor och smet i en sockerkaksform understa och översta lagret ska vara kex smulor knacka formen lätt mot bordet så att eventuella luftbubblor försvinner frys smeten i 3-4 timmar så att den är lättfryst vid servering spola utsidan av formen med varmt vatten så lossnar cheesecaken lätt servera med skivade jordgubbar och andra röda sommarbär
Kommentarer
Trackback