Frusen cheesecake på mascarpone


Frusen cheesecake på marscarpone
fryst mascarpone cheesecake med röda härliga sommarbär receptet ger 1 cheesecake genom att andvända en sockerkaksform får denna dessert ett lite lyxigare utseende men går säkert lika bra att göra den i en skål eller i en plastlåda skopa då upp cheesecaken med en sked i skålar vid servering

Ingredienser:
4 st ägg
1,5 dl socker
1 st citron skalet
200 g mascarponeost
4 dl vispgrädde
300 g digestivekex

Garnering:
Jordgubbar,Hallon,Vinbär

gör så här:
Seperera äggulorna från vitorna (utan att det kommer någon äggula i vitorna) vispa äggulor ,socker och rivet citronskal poröst i en bunke rör ner mascarpone vispa grädden fluffig och vänd ner den i smeten vispa vitorna till ett hårt skum och vänd försiktigt ner dem i smeten krossa kexen fint i en mixer (eller lägg dem i en plastpåse och krossa med en kavel) varva smulor och smet i en sockerkaksform understa och översta lagret ska vara kex smulor knacka formen lätt mot bordet så att eventuella luftbubblor försvinner frys smeten i 3-4 timmar så att den är lättfryst vid servering spola utsidan av formen med varmt vatten så lossnar cheesecaken lätt servera med skivade jordgubbar och andra röda sommarbär

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0