Frusen marängrulltårta med blåbär

Frusen marängrulltårta med blåbär
det är inte så ofta man bakar rulltårta nu för tiden och det är synd receptet ger 12 skivor
Ingredienser:
6 äggvitor
2 1/2 dl socker
1 1/2 msk marsanpulver
3-4 dl vispgrädde
250 g blåbär
Gör så här :
Värm ugnen till 175 grader lägg ett smort bakplåtspapper på en plåt vispa äggvitorna till ett hårt skum i en ren bunke rör ner sockret lite i taget tillsätt försiktigt marsanpulvret bred ut marängsmeten på bakplåtspappret lämna ca 5 cm runt kanten eftersom marängen flyter ut grädda i 25-30 minuter stjälp marängen på ett rent bakplåtspapper och låt svalna något dra försiktigt bort bakplåtspappret som den har gräddats på vispa grädden och bred den över marängen strö över blåbären rulla ihop marängen hårt från långsidan med hjälp av bakplåtspappret ta bort bakplåtspappret och lägg rulltårtan i aluminiumfolie låt den ligga i frysen i minst 3 timmar ta ut den en liten stund före serveringen och skär i skivor
Kommentarer
Trackback