Hallonbrownie

Hallonbrownie
Lindas recept på hallonbrownie är beräknat till 8-10 bitar
Ingredienser
Botten:
225 g smör
200 g mörk choklad (70%)
3 dl ljust muscovadosocker (löst packat i måttet)
1,5 dl socker
4 st stora ägg
4,5 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 tsk bakpulver
100 g hallon helst färska men det går även bra med frysta
Marängsmörkräm med hallon i :
4 st stora äggvitor
2,33 dl socker(200 g)
250 g rumsvarmt osaltat smör
100 g hallon
lite rosapasta färg
Chokladglasyr:
100 g mörk choklad (70%)
50 g smör
Dekoration:
chokladglasyr
hallon
Gör så här:
Värm ugnen till 175 grader smörj och mjöla två bakformar 15 cm i diameter skär smöret i kuber och hacka chokladen grovt smält tillsammans på låg värme i en stor kastrull låt svalna vispa muscovadosocker ,socker och ägg ljust och poröst i ca 3 minuter blanda mjöl,kakao och bakpulver i en skål häll smör och chokladblandningen i äggblandningen och vispa till en jämn smet sikta ner de torra ingredienserna och rör tills smeten är slät fördela smeten i formarna jämna till ytan med hjälp av en sked tryck ner hälften av hallonen i varje botten grädda bottnarna i 45-50 minuter
Marängsmörkräm med hallon: Häll äggvitor och socker i en värmetålig skål placera den över ett vattenbad i kastrull med sjudande vatten vispa hela tiden med en handvisp tills blandningen är ca 65 grader eller tills socker kristallerna har smält ta bort skålen från värmen fortsätt att vispa med elvisp tills blandningen är vit och fluffig som en marängsmet vispa tills smeten har svalnat vilket kan ta upp till 10 minuter tillsätt smöret en liten bit i taget när allt smör är tillsatt vispa i 3-5 minuter oroa dig inte om smörkrämen skär sig det är lätt fixat! är den för kall sätt skålen äver ett vattenbad i några sekunder och vispa igen är den för varm låt skålen stå i kylen en stund och vispa sedan kör hallonen till pure` i en mixer sila puren genom en finmaskig sil för att bli av med kärnorna blanda ner puren i smörkrämen och vispa till en jämn frosting tillsätt lite rosa pastafärg om du önskar en starkare färg sätta ihop tårtan: Dela båda bottnarna på mitten till fyra tunnare bottnar lägg den första bottnen på ett tårtfat eller en tårtbricka bred ut ett jämnt lager hallonfrosting över bottnen upprepa tills du har andvänt tre av bottnarna lägg den sista bottnen överst med den skurna sida ner bred ut ett tunnt lager frosting över hela tårtan låt den stå i kylen i ca 20 minuter eller tills lagret har stelnat något lägg på yttligare ett lager med frosting tills tårtan är helt jämn ställ in den i kylen igen och gör under tiden chokladglasyren chokladglasyr: bryt chokladen i bitar och skär smöret i tärningar smält dem sakta i en kastrull låt svalna glasyren ska tjockna något men ändå vara rinnade dekoration: Häll chokladglasyren ovanpå tårtan och låt den rinna ner över kanten andvänd eventuellt en vinkelpalett för att jämna till glasyren jobba snabbt så att den inte stelnar dekorera tårtan med ett eller flera hallon
Kommentarer
Trackback