Hallonformar


Hallonformar de här små bär formarna kan serveras som dessert eller som små bakelser hallon kan bytas mot jordgubbar ,blåbär eller björnbär  Antal portioner:10

Ingredienser:
5 dl vetemjöl
1 dl socker
200 g smör
1 ägg

Kräm:
3 dl kaffegrädde
3 msk socker
2 äggulor
2 tsk vaniljsocker

Fyllning:
ca 1 l hallon
1 glas rödvinbärsgele`
1 msk vatten
 
ugn : 225 grader

Gör så här:
Mixa en smuldeg av smör,socker och mjöl arbeta ihop degen med ägget lägg den i plastfolie i kyl i 1 timme blanda i allt utom vaniljsocker till krämen och sjud den tjock på svag värme under vispning låt den kallna och tillsätt vaniljsocker sätt ugnen på 225 grader kläm ut degen i små tartlett formar nagga botten och grädda dem klara 15-20 minuter smält gele`n med vattnet och vispa den slåt fyll bottnarna med kräm lägg på hallon och skeda över gele`

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0