Hallonformar

Hallonformar de här små bär formarna kan serveras som dessert eller som små bakelser hallon kan bytas mot jordgubbar ,blåbär eller björnbär Antal portioner:10
Ingredienser:
5 dl vetemjöl
1 dl socker
200 g smör
1 ägg
Kräm:
3 dl kaffegrädde
3 msk socker
2 äggulor
2 tsk vaniljsocker
Fyllning:
ca 1 l hallon
1 glas rödvinbärsgele`
1 msk vatten
ugn : 225 grader
Gör så här:
Mixa en smuldeg av smör,socker och mjöl arbeta ihop degen med ägget lägg den i plastfolie i kyl i 1 timme blanda i allt utom vaniljsocker till krämen och sjud den tjock på svag värme under vispning låt den kallna och tillsätt vaniljsocker sätt ugnen på 225 grader kläm ut degen i små tartlett formar nagga botten och grädda dem klara 15-20 minuter smält gele`n med vattnet och vispa den slåt fyll bottnarna med kräm lägg på hallon och skeda över gele`
Kommentarer
Trackback