Jordgubbar med snabb vaniljcreme

Jordgubbar med snabb vaniljcreme
10 potioner
Ingredienser:
3 l jordgubbar
2 citroner
2 vaniljstänger
5 dl socker
1 stjärnanis
Vaniljkräm:
1 l creme fraiche
200 g florsocker
vaniljfrön
citronskal
Tillagning:
Till inkokningen kan man andvända frysta jordgubbar men till garneringen ska det vara färska bär desserten passar också bra att serveras i portion glas ansa jordgubbarna och ta undan 1/2 liter till garneringriv skalet av citronerna och spara till vaniljcremen pressa ur saften skrapa ur fröna ur vaniljstängerna och spara dem också till cremen häll socker och citronsaft i en tjockbottnad kastrull på högsta värme låt det smälta och få en gyllenbrun färg lägg i vaniljstänger ,stjärnanis och jordgubbar fortfarande på högsta värme rör om efter 1 minut koka sedan i 2 minuter häll över i en bunke och täck med plastfolie stick några hål i folien och låt svalna häll creme fraiche och florsocker i en bunke tillsätt det sparade citronskalet och vaniljfröna och vispa tills smeten har tjocknat varva vaniljcreme och jordgubbar i en skål lägg över plastfolie och låt stå i kyl någon timme innan rätten garneras med de sparade jordgubbarna och serveras
Kommentarer
Trackback