Jordgubbsbullar


Jordgubbsbullar
Goda jordgubbsbullar extra lyxiga med jordgubbar perfekt att baka på sommaren
tid 2 timmar varv 45 minuters jobb 30st bullar en god somrig jordgubbsbulle det är jordgubbarna som gör dessa bullar riktigt goda lyxiga

Ingredienser :
25 g jäst för söta degar
100
g smör
2,5 dl mjölk
1 ägg
1 krm salt
0,7 dl socker
1 tsk malen kardemumma
7-8 dl vetemjöl
Fyllning:
75 g smör
100 g mandelmassa
1 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
0,5 tsk malen kardemumma
1 liter jordgubbar
0,5 msk potatismjöl
Servering:
florsocker
Gör så här
Skölj jordgubbarna till fyllningen och låt dem torka smula ner jästen i en bunke gör degvätskan smält smöret i en kastrull häll på mjölken rör om och låt bli fingervarmt 37 grader eftersom smöret är varmt när det har smält så blir det oftast den temperaturen direkt när du blandat ner mjölken häll lite av degvätskan över jästen och rör tills den har löst sig häll därefter över resten av deg vätskan tillsätt ägg,salt,socker och kardemumma och rör om så att ägget fördelar sig tillsätt därefter mjölet lite i taget andvänd gärna elvisp med degkrokar kör tills du arbetat in det mesta av mjölet och degen släpper bunkens kanter lägg en bakduk över bunken och låt jäsa ca 40 minuter gör under tiden fyllningen blanda smör,mandelmassa,florsocker,vaniljsocker och kardemumma i en liten bunke andvänd gärna elvisp hacka hälften av jordgubbarna i små bitar och blanda dessa med potatismjölet den andra hälften av jordgubbarna skär du i ca 5 mm breda skivor(bredden är inte så noga men skivorna ska inte vara jätte tunna en normalstor jordgubbe blir ca 4 skivor)när degen jäst färdigt tar du upp den på bakbordet och knådar den ordentligt och delar den i två delar kavla ut varje degdel till en rektangulär platta 30x55 cm bred på hälften av fyllningen och strö över hälften av de hackade jordgubbarna rulla ihop degen på längden och skär i 2 cm breda skivor och lägg dessa i bullformar och ställ dem på plåtar tryck i några jordgubbskivor i varje bulle det ska bli ca 30st bullar så man får fördela de jordgubbskivor man har låt bullarna jäsa under bakduk ca 15 minuter grädda bullarna mitt i ugnen i 225 grader i ca 10-13 minuter låt bullarna svalna under bakduk sikta över florsocker vid servering

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0