Jordgubbstårta på nöt botten


Jordgubbstårta på nöt botten en härlig tårta med jordgubbar ,nötbotten och vaniljkräm  antal portioner:12

Ingredienser

Nötbotten:
300 g mandelmassa
1,5 dl socker
4 ägg
1,5 dl vetemjöl
90 g finhackade hasselnötter
smör och hasselnötter  till formen

Vaniljkräm:
5 dl mjölk
1 vaniljstång
6 äggulor
1,25 dl socker
2,5 msk maizena
30 g smör

Garnering:
Jordgubbar

Gör så här:
Nötbotten riv mandelmassan och blanda med socker och ägg vispa blandningen till en lätt och luftig smet blanda i mjöl och hackade hasselnötter häll smeten i en smord och hasselnöt sströad form med löstagbar kant ca 24 cm i diameter grädda i mitten av ugnen på 175 grader ca 20 minuter vaniljkräm häll mjölken i en kastrull dela vaniljstången på längden och lägg i den koka upp och ta kastrullen från värmen låt vaniljmjölken stå och dra 15 minuter vispa äggulor ,socker och maizena luftigt ställ kastrullen med vaniljmjölken på spisen och slå i äggsmeten under vispning låt koka upp ordentligt ta kastrullen från värmen och vispa i smöret sila krämen genom en fin maskig sil och förvara den  väl täckt under plastfolie i kylen vid servering dela kakan så att du får 2 bottnar bred hälften av vaniljkrämen på ena bottnen lägg på den andra bottnen och bred resterande vaniljkräm ovanpå dekorera hela tårtan med halverade jordgubbar

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0