Leilas franska chokladtårta

Leilas franska chokladtårta
skillnaden mellan fransk chokladtårta och kladdkaka är att man gör chokladtårta på mörk choklad och kladdkaka på kakao jag tycker att en fransk chokladtårta ska vara poröst,fluffig och krämig medan en kladdkaka ska vara seg,kompakt och kladdig
Ingredienser:
150 g smör
300 g mörk choklad 70%
5 ägg
2 dl socker
1 vaniljstång färsk
1 nypa flingsalt
2 dl vetemjöl
Till servering:
grädde lätt vispad
färska jordgubbar
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader smält smöret och chokladen och rör det slätt vispa ägg,socker,salt och frön från urskrapad vaniljstång vitt och luftigt sikta ner vetemjölet i äggsmeten vänd försiktigt ner chokladsmöret fyll smeten i en smord kakform grädda kakan i mitten av ugnen i 20-25 minuter den ska ha stelnat till när man skakar formen försiktigt men vara mjuk i mitten annars blir den lätt för smulig låt kakan svalna skär den i bitar och servera med grädde och färska jordgubbar
Kommentarer
Trackback