Leilas hi-hat cupcakes

Leilas hi-hat cupcakes
cupcakes med fluffig marängtopping som doppas i mörk choklad som mums-mums fast i en cupcake ! antal portioner:12
Ingredienser
Muffins:
3 ägg
2,5 dl socker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
1 dl gräddfil
2 msk kallt kaffe
3,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
4 msk kakao
1 nypa salt
100 g mörk choklad
Maräng:
6 äggvitor
8,5 dl socker
2 tsk vaniljsocker
1 citron saften
Chocolate Coating:
350 g mörk choklad
3 msk matolja
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader vispa ägg,socker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt smält smöret häll i gräddfilen och kaffet och blanda det med äggsmeten blanda vetemjöl,bakpulver,kakao och salt och vänd försiktigt ner det i smeten hacka den mörka chokladen grovt och smält den i ett vattenbad blanda ner den smälta chokladen i smeten placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter låt svalna maräng blanda äggvitor,socker,vaniljsocker och saft av citron i en rostfri bunke sätt bunken i ett vattenbad (över kokande vatten) rör först tills sockerkristallerna smält sedan vispa sedan till en fluffig maräng och tills det blir tydliga spår efter vispen marängen ska ha uppnått ca 65 grader ta bort bunken från vattenbadet och fortsätt vispa ( i maskin) tills den svalnat helt andvänd en sprits med en rundtyll och spritsa marängen i toppformade spiraler på cupcakesen låt stelna dom helt i kylen innan de doppas i choklad Chocolate Coating hacka chokladen och smält den i vattenbad (i en skål över kokande vatten) tillsammans med matoljan häll över chokladen i en liten skål och låt svalna en aning ta ut cupcakesen från kylen och doppa varje marängtopp i smält choklad pensla på mer choklad om det saknas någonstans låt stelna på ett fat i kylen i ca 30 minuter
Kommentarer
Trackback