Leilas otroligt goda saffranskaka

Leilas otroligt goda saffranskaka
knepet till att lyckas med sockerkakan är att vispa ägg och socker riktigt
riktigt luftigt man får aldrig vispa ner mjölet då blir kakan gummiaktig i konsistensen mjölet ska vändas ner i smeten färdigt på 45 minuter
Ingredienser till kakan:
3 st ägg
2,5 dl socker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
1 dl mjölk
0,5 g saffran
1 msk ljus rom
3,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
smör och kokosflingor till formen
florsocker till pudring av kakan
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader vispa ägg,socker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt smält smöret tillsammans med saffran rör i mjölk och rom blanda det med äggsmeten blanda vetemjöl,bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten smöra och bröa en sockerkaksform med smör och kokosflingor fyll med smeten grädda kakan i mitten av ugnen i 25-30 minuter prova med en sticka den ska inte vara kladdig låt kakan svalna något och stjälp sedan upp den på en tallrik eller ett brödgaller pudra över florsocker vid servering
Kommentarer
Trackback