Leilas ris a la malta


Leilas ris la malta
Leila smaksätter sin juldessert med apelsinpure` och serverar med ingefärs röda hallon
Antal portioner:10

Ingredienser:
2 l risgrynsgröt hemkokt
5 dl vispgrädde
3 dl matyoghurt
1 st vaniljstång färsk
0,5sats apelsinpure`

Apelsinpure`:
0,5 apelsin skalet
3 dl florsocker

Ingefärsröda hallon:
500 g hallon frysta
0,5 dl råsocker
1 tsk ingefära malen
1 kruka mynta färsk

Gör så här:
Vispa grädde med skrapad vaniljstång skär apelsinen med skalet på i bitar mixa apelsin (med skal) och florsocker i mixer med knivblad till en slät pure` blanda gröt med matyoghurt och sedan med grädde smaksätt med apelsinpuren rör samman lätt tinade hallon ,socker och ingefära toppa yoghurtmaltan med rörda hallon och garnera med färsk mynta

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0