Makalös marängtårta

Makalös marängtårta
marängtårta med hemgjord vanilj och blåbärs glass vispad grädde och färska bär det här receptet tar ca 6 timmar att tillaga Antal portioner: 6
Ingredienser
Marängbotten:
3 st äggvitor
1 krm vinäger
2 dl socker
Blåbärsglass:
2 st äggulor
1 dl socker
1 dl mjölk
3 dl vispgrädde
225 g blåbär tinade
Vaniljglass:
3 st äggulor
1 dl socker
2 dl mjölk
2 dl vispgrädde
1 st vaniljstång
Garnityr:
3 dl vaniljvisp
1 st daim krossad
valfri mängd fukt/bär
Gör så här
Marängbotten:
Vispa äggvitorna till vitt skum tillsätt vinäger och vispa yttligare en stund smeten ska bli slät och fin successivt i sockret vispa samtidigt sprid ut den färdiga smeten i en cirkel på bakplåtspapper gör cirkeln ungefär 24 cm stor i diameter försök att skapa en upphöjning av maräng ut med cirkelns kanter så att fyllningen inte rinner ut grädda 2-3 timmar i ugn på 100 grader låt svalna blåbärsglass: Tina blåbären vispa äggulor och socker i en skål blanda mjölk ooch grädde i en annan skål vispa tills det blir krämigt blanda äggsmeten och grädden med blåbären häll smeten i en form och ställ den i frysen rör om några gånger under infrysningen som tar ca 6 timmar (med en glassmaskin tar det ca 30 minuter)
tina i kyl 20-30 minuter före servering Vaniljglass: vispa ihop äggulor ,socker och mjölk i en kastrull klipp upp vaniljstången på längden och lägg den i kastrullen sjud blandningen tills den tjocknat lite det tar ca 30 minuter låt svalna ta upp vaniljstången och skrapa ner kornen i äggblandningen vispa grädden hårt blanda grädden med vaniljsmeten häll i en form och ställ i frysen rör om några gånger under infrysningen förslagvis efter 12 och 3 timmar låt glassen därefter frysa yttligare 3 timmar tina i kyl 20-30 minuter före servering Garnityr: Lägg vanilj och blåbärsglass på marängbotten vispa vaniljvisp till en kräm det blir enklare om den är kall häll vaniljvispen över tårtan och ganera med en handfull bär strö över lite krossad daim servera direkt
Kommentarer
Trackback