Muffins med rosor och glasyr


Muffins med rosor och glasyr
Det här är läckra muffins med glasyr som passar dem som gillar det som är sött och rosa receptet ger 12 st muffins jag brukar lägga ljusrosa rosenblad på mina men mörkare rosa eller vita blomblad blir naturligtvis också fint muffinsen blir extra lyxiga om du rör ner 75 g hackad marmelad eller exempelvis turkish delight i smeten innan den hälls i formarna

Ingredienser

Muffins:
115 g smör rumstempererad
1,25 g socker (115 g)
2 st ägg
2 dl vetemjöl
1 msk rosenvatten

Garnering:
12 st rosa rosenblad
1 st äggvita uppvispad
1 msk socker
1,5-2 msk citronsaft
2,35 dl florsocker (145 g)
röd eller rosa karamellfärg
12 st muffinsformar

Gör så här:

Muffins:
Sätt ugnen på 180 grader ställ muffinsformarna på plåtar vispa ihop smör och socker i en skål tills smeten är vit och pösig slå i äggen ett i taget häll ner mjölet och blanda rör sist ner rosenvattnet skeda över smeten i muffinsformarna grädda i ca 17 minuter tills muffinsen rest sig och är gyllenbruna kontrollera att de är klara med hjälp av en provsticka lägg över på galler att svalna
Garnering: Pensla ett blomblad i taget med äggvita strö över socker och låt torka i 1 timme häll 1 1/2 msk citronsaft i en skål och häll i florsocker under omrörning det ska bli en jämn lättflytande smet tillsätt lite mer citronjuice om det behövs tillsätt också en eller två droppar karamellfärg ringla glasyren över muffinsen toppa med kanderade rosenblad låt glasyren stelna en stund före servering

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0