No bake cheesecake

No bake cheesecake
fryst cheesecake med chokladkakor i botten är beräknat 10-12 bitar
Ingredienser
Oreobotten:
150 g oreokex
75 g smält smör
Cheesecake fyllning:
300 g philadelphiaost
250 g gricotta
1,75 dl socker
3 dl vispgrädde
2 tsk vaniljsocker
Dekoration:
50 g mörk choklad
färska bär
florsocker att pudra ovanpå
Gör så här
Oreobotten: Krossa eller mixa oreokexen till fina smulor och blanda smulorna med det smälta smöret kläm fast ett bakplåtspapper mellan botten och den löstagbara kanten på en springform 18-24 cm i diameter och tryck ut degen i ett jämnt lager om formen är 18 cm i diameter bör den vara åtminstonde 7 cm hög låt stå i kylen i 20 minuter cheesecakefyllning: Vispa ihop philadelphiaost ,ricotta ,socker ,grädde och vaniljsocker till en tjock smet som fortfarande ska gå att hälla häll smeten över oreobottnen Dekoration: Bryt chokladen i bitar och smält den i en kastrull eller mikro låt svalna något ringla chokladen över cheesecaken dra försiktigt med en sked för att fördela chokladen jämnt och i ett fint mönster över hela tårtan låt tårtan stå övertäckt med plastfolie i frysen i 6-8 timmar ta ut tårtan ur frysen cirka 30 minuter före servering dekorera med dina favorit bär och pudra gärna över lite florsocker
Kommentarer
Trackback