pepparkaksknäck

Pepparkaksknäck
andvänd helst termometer för att få knäcken perfekt receptet ger ca 35st kulprov gör du genom att droppa lite smet i ett glas med iskallt vatten om smeten stelnar och går att rulla till en liten kula är knäcken klar
Ingredienser:
2 dl socker
2 dl ljus sirap
2 dl vispgrädde
2 msk smör
0,5 dl hasselnötter hackade
0,5 tsk pepparkakskryddor
flingsalt
Gör så här:
Koka ihop socker,sirap,grädde och smör i en stor kastrull koka utan omrörning till 135 grader eller gör ett kulprov ställ ut knäckformar på en plåt dra av knäcksmeten från värmen och rör snabbt i den hackade mandeln och pepparkakskryddorna fyll försiktigt knäckformarna med smet toppa med lite flingsalt låt knäcken kallna och stelna förvara i lufttät burk
Kommentarer
Trackback