perfans hemlagade köttsoppa

perfans hemlagade köttsoppa
rustig soppa på högrev och rotfrukter låt puttra länge så köttet blir riktigt mört! antal portioner :4
färdigt på 1 timme 30 minuter
Ingredienser:
2 l vatten
300 g högrev
1 lök
1 purjolök (det vita)
1 bit kolrot
3 morötter
1 paket gröna ärtor
10 st vitpepparkorn
1 kvist timjan
1 kvist lagerblad (obs färska lagerblad är mycket mildare)om ni har torkade blad räcker det med tre
Gör så här:
Koka upp vattnet och lägg i salt kryddorna och löken i klyftor lägg i köttet låt allt koka sakta tills köttet är mört ca 1 timme skumma bort ev skum med en hål slev skala rotfrukterna och skär i tärningar eller skivor skölj och skiva purjolöken ta upp köttet och koka rotfrukterna knappt mjuka ca 25 minuter lägg i purjolöken och koka yttligare 5 minuter tärna köttet eller skär det i skivor lägg ner det i soppan igen och smaka av yttligare med salt och peppar servera gärna med en ostmacka
Kommentarer
Trackback