Vit choklad och jordgubbstårta


Vit choklad och jordgubbstårta
till den här glasstårtan passar det bra att servera rabarbersirap och färska jordgubbar vill du servera något krispigt till passar vaniljsmulor bra  Antal portioner :12

Ingredienser
Första lagret :
5 dl vispgrädde
300 g vit choklad hackad
3 st ägg

Andra lagret:
3 dl vispgrädde
3 st äggulor
1 dl florsocker
1,5 dl jordgubbar mosade

Gör så här
Första lagret : Fodra en kakform 22-24 cm i diameter med plastfolie vispa grädden fast men inte för tjockt smält chokladen i vattenbad eller i mikron rör om då och då blir det för varmt är det lätt att vit chokladen blie grynig så håll koll på den ! rör i ett ägg i taget och vänd sist i grädden häll smeten i formen ställ in formen i frysen minst 3-4 timmar   Andra lagret: Vispa grädden vispa äggulorna och florsocker fluffigt i en separat skål blanda i jordgubbarna i äggsmeten och vänd i grädden ta ut formen med det första lagret ur frysen och häll på jordgubbsglassen ställ tillbaka formen i frysen minst 3-4 timmar


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0