Vit choklad och jordgubbstårta

Vit choklad och jordgubbstårta
till den här glasstårtan passar det bra att servera rabarbersirap och färska jordgubbar vill du servera något krispigt till passar vaniljsmulor bra Antal portioner :12
Ingredienser
Första lagret :
5 dl vispgrädde
300 g vit choklad hackad
3 st ägg
Andra lagret:
3 dl vispgrädde
3 st äggulor
1 dl florsocker
1,5 dl jordgubbar mosade
Gör så här
Första lagret : Fodra en kakform 22-24 cm i diameter med plastfolie vispa grädden fast men inte för tjockt smält chokladen i vattenbad eller i mikron rör om då och då blir det för varmt är det lätt att vit chokladen blie grynig så håll koll på den ! rör i ett ägg i taget och vänd sist i grädden häll smeten i formen ställ in formen i frysen minst 3-4 timmar Andra lagret: Vispa grädden vispa äggulorna och florsocker fluffigt i en separat skål blanda i jordgubbarna i äggsmeten och vänd i grädden ta ut formen med det första lagret ur frysen och häll på jordgubbsglassen ställ tillbaka formen i frysen minst 3-4 timmar
Kommentarer
Trackback