Annas Lussekatter


Annas Lussekatter

5 dl mjölk
1 ägg
1 pkt jäst för söta degar
1 krm salt
5-8 dl dinkelsikt
1 pkt saffran
175 g smör smält
2,5 dl råsocker
1 ägg till pensling
russin

Gör så hära

Värm mjölken till 37 grader (fingervarmt) smula ned jästen i en bunke strö över saltet slå mjölken i bunke och rör ut jästen tillsätt ägget och saffran rör ned mjöl lite i taget tills degen släpper från kanterna i bunke degen skall dock fortfarande vara på gränsen till kletig låt jäsa till dubbel storlek ca 35 minuter smält smöret häll smöret över den jästa degen samt tillsätt sockret rör /knåda ned mera mjöl tills degen fått fin färg och luftig konsistens häll ut på bakbordet och knåda degen ca 7 minuter forma degen till lussekatter i önskad form lägg på smörad plåt låt jäsa yttligare 30 minuter under duk pensla lussekatterna försiktigt med det uppvispade ägget tryck i russin grädda i ca 10 minuter i 220 grader i mitten av ugnen låt svalna innan bullarna packas i påse
Godjul!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0