Blåbärsmousse tårta

Blåbärsmousse tårta per morbergs läckra tårta med blåbärsmousse och mandel botten tårtan räcker till 8-10 personer
Ingredienser
Mandelbotten:
300 g mandelmassa
1 ägg
1 äggula
smör att smörja formen
Blåbärsmousse:
4 gelatinblad
4 dl vispgrädde
3 msk florsocker
300 g frysta blåbär halvtinade
Till Garnering:
Färska blåbär
vispgrädde
mandelspån rostade
florsocker
Gör så här
Sätt ugnen på 180 grader mandelbotten : riv ner mandelmassan grovt i en bunke tillsätt ägget och äggulan och blanda till en jämn smet smörj en pajform med löstagbarbotten ca 24 cm i diameter och bred ut smeten jämnt i den grädda tårtbottnen i ca 15 minuter eller tills den har stelnat låt svalna en aning och ställ sedan in formen i kylskåpet Blåbärsmousse: lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter vispa grädde och florsocker men inte för hårt lyft upp gelatinbladen och smält dem försiktigt i en liten kastrull med några matskedar av grädden vänd snabbt ner gelatinet och bären i grädden blanda noggrant men varmsamt ta fram mandelbottnen ur kylen och lossa den försiktigt med hjälp av en tunn kniv lyft upp den lägg den på ett fat och fördela blåbärsmoussen jämnt ovanpå låt tårtan stå i kylskåpet i några timmar innan servering så att moussen får sin rätta konsistens ganera med färska bär ,vispad grädde och mandelspån puudra över florsocker och servera
Kommentarer
Trackback