Bröllops tårta gör den själv


Bröllops tårta gör den själv


tips inför tårtbaket förebered allt som går att förbereda innan du monterar ihop bröllopstårtan tårtan går att göra dagen före bröllopet förvara den i kylen under natten
marsipan utanpå tårtan är oftas lättast att andvända och ger ett bättre resultat för den ovane tårtbakaren spritsad grädde kräver mer för hållbarheten är marsipan också bättre många gäster? receptet går att dubbla gör då två tårtor eller andvänd en ställning i vilken du plecerar olika storlekar på bottnar (annars blir det för tungt ) ställning finns att hyra på konditorier

Receptet gör så hära
Dagen före montering 
Vaniljkrämen
8 dl grädde
1st vaniljstång
250 g äggulor
100 g socker
2 dl mjölk
80 g maizena
50 g osaltat smör

Snitta vaniljstången på längden och lägg den i grädden som du låter koka upp ta bort kastrullen från spisen och skrapa ur kärnorna från stången ner i  grädden  (kasta skalet) vispa socker och äggula till en fluffig smet mjölk och maizena vispas ihop till en redning blanda försiktigt häll ner hälften av grädden i ägg och sockersmeten med en slev häll tillbaka smeten i kastrullen med grädden tillsätt maizena redningen och värm upp allt under omrörning låt sjuda några minuter och ta sen av kastrullen från spisen tillsätt smöret och rör tills det har smält täck över krämen med plastfolie och ställ in i kylen

Dagen före montering tårtbottnar (del 1)
1500 g ägg
750 socker
500 g  vetemjöl (extra fint)
250 g potatismjöl
20 g bakpulver

Vispa äggen sikta samman vetemjöl,potatismjöl och bakpulver andvänd en stor sil eller ett durkslag blanda ner de torra ingredienserna försiktigt i äggmassan andvänd en träslev lägg bakplåtspapper i botten på 2st långpannor och häll i smeten baka av bottnarna på en gång i 90 grader i ca 20 minuter vänd bottnarna upp och ned på mjölat bakplåtspapper låt stå över natten

Monteringsdagen (del 2)
Skär ut 3 runda bottnar med diametern 27cm ,23cm och 18cm dela varje botten i tre delar monteringsdagen i kristyren 7 dl florsocker 1-2 äggvitor 1 tsk vinsyra häll upp florsockret i en bunke tillsätt en äggvita och rör om med en slev tillsätt lite i taget av andra äggvitan till en lagom konsistens smeten får inte flyta ut för mycket tillsätt vinsyran och rör om täck kristyren med plastfolie direkt så att den inte stelnar tillverka en liten pappersstrut av ett trekantigt smörpapper den fyller du sen med kristyr att dekorera tårtan med när det är dags

Monteringsdagen Dags att montera tårtan! för att det ska gå snabbt och smidigt att montera tårtan ska du se till att du inte har glömt vispa grädden gjort kristyren och dekorationerna hur du gör rosorna och bladen kavla ut rosa marsipan till rosorna andvänd ett runt föremål (tex ett glas) och skär ut tre runda bitar per ros första biten rullas ihop sen rullas nästa bit runom och lika med den tredje se till att skarvarna inte hamnar åt samma håll kavla ut grön marsipan till bladen skär ut blad med en kniv och andvänd baksidan av kniven till att rita bladens streck böj sedan bladen dela varje tårt botten i tre delar stryk ut hallonsylt på nedersta delen lägg på den andra delen och stryk på ett tjockt lager med vaniljkräm ovanpå vaniljkrämen stryker du ut lika mycket grädde och på med den tredje delen stryk på grädde ovanpå tårtan och runt om gör samma sak med de andra tårtbottnarna kavla ut vit marsipan finns att beställas eller köpas i konditori eller livsmedels affär andvänd florsocker att kavla så att marsipanen inte fastnar i bordet lyft ofta på marsipanen rulla upp marsipan plattan på en pinne och rulla den sedan över en tårtbotten (våning) upprepa samma sak med de andra två våningarna placera första våningen på ett spetspapper och ditt tårtfat sedan de andra två våningarna ovanpå makera försiktigt med ett glas halvmånar (bågar) runt varje våning som du sedan spritsar i med kristyren denna tårtan med ett tunnt lager av florsocker andvänd en sil placera ut rosorna runt hela tårtan och lägg ett grönt blad på varje sida om rosorna på toppen placerar du ditt brudpargör en liten skylt av utkavlad vit marsipan på skylten skriver du brudparets namn med pikeringsgele` finns att köpa i livsmedels butikerna som du håller i en liten pappersstrut och skriver med gör ett litet hål i struten


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0