Citron kaka


Citron kaka 8-10 bitar

150 g smör
3 ägg
2 dl socker
0,5 dl grädde eller mjölk
2 msk citronsaft färsk pressad
1 citron finrivet skal
2 tsk bakpulver
3 dl vetemjöl

Glasyr
1,5 dl florsocker
2 msk citronsaft färsk pressad
grädde eller mjölk
citronskal strimlat av 1-2 citroner


Sätt ugnen på 175 grader smörj och bröa en form ca  24 cm i diameter smält smöret och låt det svalna något vispa ägg och socker pösigt blanda ner grädde,smör citronsaft och skal blanda bakpulver och mjöl och rör ner häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 35-40 minuter prova med en sticka att kakan är färdig låt kallna blanda florsocker och citronsaft till en smidig glasyr späd med någon matsked grädde eller mjölk om den är för hård bred glasyren över kakan och strö över strimlat  citronskal


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0