Citron kaka

Citron kaka 8-10 bitar
150 g smör
3 ägg
2 dl socker
0,5 dl grädde eller mjölk
2 msk citronsaft färsk pressad
1 citron finrivet skal
2 tsk bakpulver
3 dl vetemjöl
Glasyr
1,5 dl florsocker
2 msk citronsaft färsk pressad
grädde eller mjölk
citronskal strimlat av 1-2 citroner
Sätt ugnen på 175 grader smörj och bröa en form ca 24 cm i diameter smält smöret och låt det svalna något vispa ägg och socker pösigt blanda ner grädde,smör citronsaft och skal blanda bakpulver och mjöl och rör ner häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 35-40 minuter prova med en sticka att kakan är färdig låt kallna blanda florsocker och citronsaft till en smidig glasyr späd med någon matsked grädde eller mjölk om den är för hård bred glasyren över kakan och strö över strimlat citronskal
Kommentarer
Trackback