Fisksoppa

Fisksoppa
0,5 färsk röd chilifrukt fin hackad
1 vitlöksklyfta
2 schalottenlök
0,5 liten färnkål
2 morötter
2 msk tomatpure`
5 dl fisk/räk buljong
1 dl persilja hackad
2 dl soja grädde
citron
2 dl skalade räkor
3-400 g fisk i bitar
Fond
olivolja/smör
4 schalottenlökar
2 morötter
0,25 färnkål
2 msk tomatpure`
5 vitpeppar korn
1 l vatten
Gör så hära
Skala räkorna häll lite olja i en stor kastrull fräs schalottenlök, morötter,färnkål och tomatpure` några minuter utan att det får färg sila av och koka ihop fonden ca 30 minuter på låg värme hacka schalottenlöken fint och smält i olivolja/smör hacka chilin och låt fräsa med tillsätt eventuellt en hackad vitlöksklyfta strimla morot och färnkål i tändstickstora bitar lägg ned i grytan och låt fräsa försiktigt utan att de tar färg tillsätt tomatpure`n häll i fonden och lite juice från citron tillsätt räkor,fisk samt soja grädde och låt puttra någon minut tills fisken blivit genom kokt avsluta med att röra i persiljan serveras rykande het i soppskålar
Kommentarer
Trackback