Fransk Nougat


Fransk Nougat härlig fransk nougat receptet ger ca 36 bitar godis  till de hära receptet behöver du
elektronisk stektermometer  köksmaskin med flat visp/blandare diskhandskar bakplåtspapper för bakning kavel

2,75 dl socker
1 dl flytande honung
1 dl glykossirap
1 dl vatten
2 st små äggvitor
0,5 dl socker
100 g pistagenöt
130 g skållad sötmandel
130 g skalade hasselnötter
florsocker att pudra med

Gör så hära
Sätt ugnen på 150 grader koka socker,honung ,glykos och vatten i en kastrull tills sockerlagen når en temperatur på 148 grader andvänd en stektermometer vispa under tiden äggvitorna och den andra mängden socker till en luftig och kramig marängsmet vispa inte för hårt (andvänd den flat  vispen/blandaren i din köksmaskin) häll sedan sockerblandningen långsamt i en tunn stråle över marängsmeten och vispa i ca 10 minuter tills den känns vit och lite luftig värm under tiden pistagenötter, mandel och hela skalade hasselnötter i ugnen i ca 10 minuter och ta ut innan de börjar få färg ta gärna på dig diskhanskar för att skydda dig från den varma massan tillsätt varma nötter och mandel i smeten och rör ner dem försiktigt på lägsta hastighet blanda bara så att nötterna fördelas jämt i smeten pudra florsocker på ett bakplåtspapper bred ut smeten pudra igen ovanpå och lägg slutligen över ett bakplåtspapper kavla ut eller tryck ut nougaten till cirka 1,5 cm tjocklek och låt svalna skär i bitar förvara gärna i glasburkar i rumstemperatur

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0