Heavenly chocolate cupcake

Heavenly chocolate cupcake
super fluffig choklad cupcake med vanilj frosting receptet räcker till ca 12st cupcakes
Botten
2 ägg
2,5 dl socker
0,5 tsk vaniljsocker
2 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
1 dl kakao
en nypa salt
1 dl rapsolja
2 dl gräddfil eller filmjölk
Frosting
250 g smör osaltat och rumstempererat
500 g florsocker
5 msk mjölk
hushållsfärg valfri färg
nonstop eller annat strössel att dekorera med
Gör så hära
Sätt ugnen på 175 grader vispa ägg,socker och vaniljsocker ljust och fluffigt sikta mjöl,kakao,bikarbonat samt salt ner i en bunke varva på låg hastighet mjölblandningen ,gräddfilen samt oljan i tre omgångar ner i äggblandningen det är viktigt att blandnigen blir till en jämn smet sätt muffinsformar på en plåt och fyll med smet grädda i ca 13-15 minuter lägg muffinsen på ett galler och låt svalna
Frosting Vispa det rumstempererade smöret på hög hastighet tills det blir slät blanda sedan ner florsocker och vaniljsocker och fortsätt vispa på hög hastighet sänk hastigheten och häll försiktigt ner mjölken vispa på hög hastighet i ca 5 minuter tills krämen blir fluffig tillsätt hushållsfärg spritsa eller klicka ut frosting på muffinsen och dekorera med valfritt strössel
Kommentarer
Trackback