Jordgubbstarteletter

Jordgubbstarteletter små mördegsformar med jordgubbsmousse gele`n gör att jordgubbarna håller sig fräscha längre 15st
100 g rumsvarmt smör
0,5 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 ägg
2,5 dl vetemjöl
Fyllning
1 dl jordgubbsylt
1 påse tårtmousse vanilj
2,5 dl mjölk
1 l jordgubbar
1 påse tårtgele`
2,5 dl vatten
Gör så hära
Vispa smör ,socker och vaniljsocker tillsätt ägget och sist mjölet tryck ut degen i 15st små tartelett formar smorda och mjölade har man inte tartelettformar kan man andvända muffinsformar i aluminium grädda bottnarna i 200 grader ca 10 minuter låt svalna något pensla bottnarna med jordgubbsylten vispa moussen med mjölken andvänd elvisp och vispa tills moussen är tjock och fluffig ca 2 minuter fördela moussen i formarna skiva jordgubbarna och täck moussen med skivade jordgubbar koka upp vattnet och vispa ihop tårtgele`n med det kokande vattnet pensla gele`n med bröd pensel förvara bakelserna i kyl till servering
Kommentarer
Trackback