Jordgubbstarteletter


Jordgubbstarteletter små mördegsformar med jordgubbsmousse gele`n gör att jordgubbarna håller sig fräscha längre  15st

100 g rumsvarmt smör
0,5 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 ägg
2,5 dl vetemjöl

Fyllning

1 dl jordgubbsylt
1 påse tårtmousse vanilj
2,5 dl mjölk
1 l jordgubbar
1 påse tårtgele`
2,5 dl vatten

Gör så hära

Vispa smör ,socker och vaniljsocker tillsätt ägget och sist mjölet tryck ut degen i 15st små tartelett formar smorda och mjölade har man inte tartelettformar kan man andvända muffinsformar i aluminium grädda bottnarna i 200 grader ca 10 minuter låt svalna något pensla bottnarna med jordgubbsylten vispa moussen med mjölken andvänd elvisp och vispa tills moussen är tjock och fluffig ca 2 minuter fördela moussen i formarna skiva jordgubbarna och täck moussen med skivade jordgubbar koka upp vattnet och vispa ihop tårtgele`n med det kokande vattnet pensla gele`n med bröd pensel förvara bakelserna i kyl till servering

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0