Krämbullar

Krämbullar goda bullar med vaniljkräm 20 st
Vetedeg
100 g smält smör
2 dl mjölk
25 g jäst
0,5 krm salt
0,5 dl socker
2 tsk kardemumma
1 ägg
7 dl vetemjöl
Vaniljkräm
1 dl mjölk
0,5 dl grädde
1 ägg
1 msk vetemjöl
0,5 msk socker
1 msk vaniljsocker
Gör så hära
Smält matfettet i en kastrull blanda i mjölken och låt den bli fingervarm (37 grader) smula sönder jästen i en bunke och rör ut den med lite av degspadet tillsätt resten av spadet salt,socker,kardemumma ,ägg och nästan allt mjöl spara lite till utbakningen arbeta ihop till en smidig deg täck över och låt jäsa ca 30 minuter gör krämen till fyllningen under tiden degen jäser blanda allt utom vaniljsocker i en kastrull sjud på svag värme under vispning tills krämen tjocknat den får inte koka då kan ägget skära sig låt svalna och smaksätt med vaniljsockret knåda degen lätt på mjölat bakbord dela degen i 20 lika stora bullar och gör dom runda och släta låt jäsa i 30 minuter sprita sedan i en klick vaniljkräm med en rundfyll i varje bulle täck över och låt jäsa ca 30 minuter sätt ugnen på 250 grader grädda i mitten av ugnen 8-10 minuter låt bullarna svalna lite pensla dom sedan med smält fett och strö över socker
Kommentarer
Trackback