Leilas goda schwarzwaldtårta

Leilas goda schwarzwaldtårta baka klassikern schwarzwaldtårta
Ingredienser:
6 äggvitor
1 dl socker
100 g hasselnötter
300 g mörk choklad 70%
12 dl grädde
1 msk cointreau
1 apelsin,skalet
Gör så här
Bottnar:
Sätt ugnen på 150 grader vispa äggvitor och socker till ett hårt skum mixa hasselnötterna blanda ner i marängen mått ut 3 lika stora bottnar på ett bakplåtspapper spritsa eller bred ut marängbottnarna och grädda dom krispiga i ca 50 minuter de kan med fördel stå kvar i eftervärmen och torka choklad: temperera chokladen smält 100 g choklad i ett vattenbad ta av från värmen och rör ner 200 g finhackad choklad i den smälta chokladen låt svalna och bred ut chokladen tunt till avlånga tungor på ett bakplåtspapper med hjälp av en palett låt den stelna man kan även breda ut den tunt och skära till fyrkantiga bitar när den stelnat pensla även bottnarna med smält choklad på ena sidan grädde: vispa grädden fluffig och smaksätt med cointreau och rivet apelsinskal lägg ihop tårtan : bred ett lager grädde mellan alla lager och sedan över toppen på tårtan spritsa resterande grädde i klickar över toppen på tårtan sätt chokladflarnen runt tårtan och stick några flarn i toppen på tårtan
Kommentarer
Trackback