Mannerströms äppelkaka

Mannerströms äppelkaka
Leif mannerströms alldeles egen äppelkaka med pecannötter ,kanel och kardemumma serveras med en vaniljsabayonne för 6 personer
Ingredienser
Äppelkaka:
6-8 äpplen syrliga
2 dl pecannötter
1 dl socker
1 dl vetemjöl
1 dl smör rumstempererat
1 tsk kardemumma
1 msk kanel
Vaniljsabayonne:
1 apelsin ,saften
4 äggulor
2 msk socker
1 vaniljstång
Till garnering:
florsocker
citronmeliss
Gör så här
äppelkaka: Sätt ugnen på 180-200 grader skala äpplena och ta ur kärnhuset skiva äppelbitarna och lägg i en smord form mixa nötterna med sockret i en mixer blanda i resterande av ingredienserna och kör till en jämn massa spritsa sedan massan över äpplena och grädda i 20-25 minuter OBS! se till att täcket inte blir för gräddad lägg i så fall på folie vaniljsabayonne: snitta vaniljstången på längden och skrapa ur fröna i en liten tjockbottnad lastrull tillsätt resten av ingredienserna och vispa samman till en fluffig sås inte allt för högvärme vispa hela tiden och ha gärna ett kallt vattenbad redo att ställa kastrullen där kan såsen snabbt kylas ner om den blir för varm ställ i kylen och låt svalna servera till kakan
Kommentarer
Trackback