Ugnsbakad torsk med rotfrukts täcke

1 torskfilé 150 g
Ugnsbakad torsk med rotfrukts täcke 1 portion
torskfile`(150 g)
saften av en halv citron
1/4 palsternacka
1/4 kålrabbi
1/4 dl grönsaks buljong
smör till formen
salt och vitpeppar
lite persilja
0,5 dl fisk buljong
0,5 creme fraiche
Tillagning
Lägg upp file`erna på ett fat och droppa över 2/3 av den färsk pressade citronen riv potatis, palsternacka och kålrabbi grovt koka upp grönsaks buljongen lägg i de rivna rotfrukterna och koka 2 minuter sätt ugnen på 225 grader smörj en ugnsfast form med smör lägg i torskfile`erna salta och peppra hacka bladpersiljan grovt sjud upp buljongen och blanda ner creme fraiche och persilja smaka av med resten av citronsaften salt och peppar blanda ner de rivna rotfrukterna i såsen och bred ut den över torsk file`erna sätt in i ugnen 10-13 minuter servera med grönsallad
Kommentarer
Trackback