wienerbröd med nötfyllning

Wienerbröd med nötfyllning dessa frestande wienerbröd med läcker hasselnötsfyllning får det verkligen att vattnas i munnen ca 20 st
Ingredienser:
150 g smör
1 ägg
1 1/2 dl kall kaffegrädde
1/2 pkt (25 g) jäst
1/2 dl socker
en nypa salt
6 dl vetemjöl
Fyllning
200 g hasselnötsmassa
Pensling
1 uppvispat ägg
Garnering
100 g blockchoklad
Gör så här
Rör samman smör och ägg blanda sedan ner grädden i smörblandningen smula ner jästen rör runt så att jästen löser sig blanda till sist ner socker,salt och mjöl knåda till en smidig deg kavla ut en rektangel ca 40x50 cm och skär eller sporra ut 20 fyrkanter fördela hasselnötsmassan på degbitarna vik in hörnen mot mitten och lägg sedan kakorna i formar av papper låt dem jäsa ca 2 timmar sätt ugnen på 225 grader pensla med ägg och grädda i mitten av ugnen 7-10 minuter låt kakorna svalna medan du smälter chokladen i vattenbad ringla därefter den smälta chokladen över wienerbröden
Kommentarer
Trackback