wienerstänger



Wienerstänger tid 1 timme och 15 minuter 30-60 minuter i kylen och 15 min i ugnen ca 50st
jätte goda vart dom

125 g smör
0,75 dl socker
1 ägg
3,5 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver

Fyllning
0,75 dl jordgubbs sylt

Garnering
1dl florsocker
0,75 msk vatten

Gör så hära

Låt smöret bli rumsvarmt rör smör och socker andvänd gärna elvisp som du kan fortsätta andvända när du gör kakdegen tillsätt ägget och bakpulvret och rör till en jämn smet rör sist i vetemjölet och blanda tills det jämn smet ställ sedan gärna in degen i kylskåp 30-60 minuter dela degen i 3 delar och forma dem till en boll som du sedan rullar ut till smala rullar som är lika långa som plåten lägg längderna på bakplåtspapper på en plåt gör en fördjupning i mitten av längden fyll fördjupningen med sylt grädda längderna mitt i ugnen i 175 grader i ca 15 minuter låt längderna svalna några minuter de får inte bli kalla innan du breder på glasyren gör glasyren blanda florsocker och vatten och bred över sylten låt sedan kakorna vila ca 10 minuter tills glasyren stelnat lite skär längderna i sneda bitar med en vass kniv låt dem sedan kallna på plåten lägg gärna bakplåtspapper mellan kaklagren i burken så kladdar dom inte ihop

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0