Melon Lemon

Melon Lemon
En enkel och läskande sommar drink med vodka,melon,citron och lime receptet från venus drinkar Tips!
uteslut bara vodkan så har du en läskande och svalkade alkoholfri drink
Ingredienser:
4 cl vodka
några stora bitar vattenmelon
0,5 cl sockerlag
citron och limejuice från 1/2 färsk lime och 1/2 färsk citron
Gör så här:
Kör allt i mixern och garnera med en citron klyfta jag brukar ha vattenmelonen i frysen ett tag för att få en tjockare och kallare drink annars är det bara att slänga i några isbitar i mixern
Blåbärs smoothie

Blåbärs smoothie
Blåbärs smoothie räcker till en portion receptet är hämmtat ur boken LCHQ anatal portioner:1
Ingredienser:
125 g kesella
1 dl kokos mjölk
1 dl mjölk
1 dl frysta hallon
1 msk pumpafrön
Gör så här:
Lägg alla ingredienserna i en mixer och kör till en slät drink
hemagjord risifrutti med bär och honung

Hemagjord risifrutti med bär och honung
godaste risifruttin gör du själv receptet kommer från familjens stora sunda kokbok Antal portioner:4 Ingredienser:
4 dl risgrynsgröt färdig
2 dl turkisk yoghurt
4 dl hallon och blåbär lätt tinade
2 st digestive kex
3 msk honung flytande
Gör så här:
Blanda risgrynsgröt och turkisk yoghurt lägg blandningen i 4 skålar eller glas lägg på bär och smulat digestivekex ringla över honung
Brownietårta med blåbärsmousse

Brownietårta med blåbärsmousse
Ljuvlig tårta med en seg och god botten som kan ätas som den är blåbärsmoussen är underbart frisk och gör tårtan extra vacker
Ingredienser:
12 bitar
Browniebotten:
150 g mörk choklad
100 g mjukt smör
2 1/2 dl socker
2 ägg
2 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1 1/2 dl vetemjöl
Blåbärsmousse:
6 gelatinblad
225-250 g blåbär
3 äggulor
1 dl florsocker
2 dl gräddfil
3 dl vispgrädde
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader klipp ut en rundel av bakplåtspapperoch lägg i botten på en form med löstagbar kant ca 24 cm i diameter smält chokladen i vattenbad eller i mikro rör ihop smör och socker rör ner äggen ett i tagetoch blanda med chokladen sikta ner kakao,vaniljsocker och mjöl och rör till en jämn smet häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen ca 25 minuter låt kakan kallna i formen låt gelatinbladen ligga i kallt vatten i 5 minuter mixa blåbären till en fin pure` vispa äggulor och florsocker vitt och pösigt och blanda med blåbären och ta upp gelatinbladen och smält dem på svag värme i en kastrull rör ner dem i äggsmeten blanda ner gräddfilen vispa grädden och vänd ner i smeten häll smeten i formen på den kalla kakan låt stå i kyl ca 5 timmar ta kakan ur formen och garnera med blåbär och en ros
Rosa prinsess tårta

Rosa prinsess tårta
Ljuvlig hembakad prinsesstårta med smak av citron,fläder och hallon prinsesstårtan får vackert täcke av härligt rosa marsipan
Ingredienser:
12 bitar
Tåerbotten:
4 ägg
2 dl socker
1 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
1 tsk bakpulver
Fyllning:1
rivet skal och saft av 1/2 citron
50 g smör
2 dl socker
1 ägg
3 äggulor
1/2 dl vispgrädde
3 msk majsstärkelse
2 msk fläderblomsaft
4 1/2 dl vispgrädde
Fyllning:2
250 g hallon
2-3 msk socker
Garnering:
400 g rosa marsipan
1 marsipanros
florsocker
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader vispa ägg och socker vitt och pösigt blanda vetemjöl,potatismjöl och bakpulver och rör ner det i äggsmeten häll smeten i smord och bröad rund form ca 24 cm i diameter grädda i nedre delen av ugnen ca 35 minuter låt kakan vila i några minuter i formen stjälp upp den på galler och låt den kallna dela kakan i 3 bottnar värm citronskal och saft ,smör och socker i en kastrull tills smöret smält vispa ihop ägg och äggulor rör ner ägg,grädde och majsstärkelse utrörd i fläderblomsaft i kastrullen värm under kraftig omrörning till tills krämen börjar tjockna låt krämen kallna vispa grädden till ett fast skum mosa hallon och socker blanda försiktigt med 1 dl vispad grädde lägg ihop bottnarna med fyllningarna emellan bred resten av grädden över tårtan kavla ut marsipanen till en rund platta och lägg den över tårtan jämna till kanterna med en kniv garnera med en marsipanros och pudra över florsocker
Spröda mandelkakor med choklad

Spröda mandelkakor med choklad
snabba och urgoda är dessa spröda kakor
Finast blir de om man spritsar ut dem, men det går minst lika bra att rulla degen i stänger och skära dem i mindre bitar
Ingredienser
ca 45 st
200 g mandelmassa
200 g Smör, rumstempererat
3 dl vetemjöl
100 g mörk choklad
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader. Riv mandelmassan grovt. Blanda med smör och vetemjöl till en jämn smet. Spritsa ut till kakor, ca 1 ½ cm tjocka och 3 cm långa eller forma degen till 1 ½ cm tjocka rullar och skär i bitar. Lägg ut kakorna på bakplåtspapper på en plåt och grädda i mitten av ugnen 10-12 min. Smält chokladen över vattenbad eller i mikro och ringla över kakorna. Låt stelna.
Tips! Rulla eller doppa kakorna i riven kokos innan gräddning. Vansinnigt gott!
Kladdmuffins med mintchoklad

Kladdmuffins med mintchoklad
sagolika kladdkakemuffins med varsin ruta mintchoklad i mitten dessa muffins smakar ljuvligt med en kula glass till serveringen
Ingredienser :
12 st
100 g smör
2 ägg
3 dl socker
3 msk kakao
1 msk oboy
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
1 1/2 dl vetemjöl
12 rutor mintchoklad ca 100 g
kokosflingor till formen
Till servering:
50 g mintchoklad
chokladsås
vaniljglass
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader smörj muffinsformar 12 st och strö kokosflingor smält smöret i en kastrull och blanda med övriga ingredienser utom mintchokladen rör om till en slät smet häll smeten i formarna tryck ner en chokladruta i varje form grädda i mitten av ugnen ca 12 minuter låt svalna riv chokladen ställ muffins på tallrikar och lägg en kula vaniljglass på varje ringla chokladsås över och toppa med riven choklad ganera med citronmeliss
Cupcakes med hallon och blåbär

Cupcakes med hallon och blåbär
dessa cupcakes är ljuvliga bär fyllda muffins som smakar underbart cupcakes har ofta en frosting av färskost och florsocker men här har vi fyllt dom i stället Mums!
Ingredienser:
4 portioner
50 g smör
3 ägg
2 dl socker
1 dl mjölk
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
4 dl färska hallon och blåbär
Fyllning:
250 g kesella
2 msk mosade hallon eller blåbär
1 dl florsocker
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader ställ ut stora muffinsformar på en plåt smält smöret vispa ägg och socker pösigt tillsätt mjölk och smör blanda mjöl och bakpulver och rör ner det i smeten rör i bären klicka ut smeten i formarna grädda i mitten av ugnen ca 15 minuter låt muffinsen svalna blanda ingredienserna till fyllningen skär ett strutformat hål i varje muffins lägg i fyllningen och sätt tillbaka locket
Fyllda choklad muffins

Fyllda choklad muffins
Amerikanska choklad muffins med läcker fyllning du orkar knappast mer än en !
dessa choklad muffins är lika uppskattande på barn kalaset som till dessertbordet!
Ingredienser:
12 st
5 dl vetemjöl
1 1/2 dl kakao
1 tsk bakpulver
1/2 tsk bikarbonat
2 krm salt
2 1/2 dl socker
3 ägg
125 g smält smör
2 dl mat yoghurt
Fyllning:
250 g kesella
1 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader blanda mjöl,kakao,bakpulver ,bikarbonat och salt vispa socker och ägg pösigt vispa i smör och mat yoghurt och rör ner mjölblandningen fördela smeten i 12 stora muffinsformar grädda mitt i ugnen i 16-17 minuter låt svalna smaksätt med florsocker och vaniljsocker skär ett strutformat hål i varje muffins lägg i fyllningen och sätt tillbaka locket
Tips! stora Amerikanska muffins formar i papper hittar man i vissa affärer bland annat på clas ohlson
Glass tårta med bär

Glass tårta med bär
enkel och riktigt god glass tårta som tillhör en av våra mest efterfrågade recept glass tårtan har härlig smak av jordgubb,fräsch lime,vanilj och söt maräng i botten
Ingredienser:
8-10 bitar
2 dl vaniljsås
250 g kesella
1/2 dl jordgubbs sylt
rivet skal och saft av 1 lime
1 marängbotten
bär till garnering tex blåbär,hallon,jordgubbar
Gör så här:
Vispa vaniljsåsen blanda med sylt och lime lägg marängbotten i en form med löstagbar kant bred över och fördela vaniljsåsen låt stå i frys 2-3 timmar garnera med bär vid servering
Mumsmumsi långpanna

Mumsmums i långpanna 30 st
Ingredienser:
4,5 dl socker
1,5 dl florsocker
1,5 dl vatten kallt
1 st äggvita
2 msk potatismjöl
1 msk vaniljsocker
8 st gelatinblad
1,5 dl vatten
Garnering:
200 g kokosflingor
1,5 msk kakao
Gör så här:
Klä en mindre långpanna med bakplåtspapper häll 1,5 dl vatten i en kastrull lägg i gelatinbladen värm vattnet på svag värme tills gelatinbladen löst upp sig rör om under tiden blanda allt i en ganska stor bunke socker,florsocker,kallt vatten,äggvita,potatismjöl,vaniljsockeroch vätskan som blev av de upplösta gelatinbladen vispa i ca 30 minuter till en häftig fluffig vit smet häll upp i långpannan låt stelna över natten på ett svalt ställe skär i lagomt stora bitar ca 5x5 cm blanda kokos och 1,5 msk kakao i en stekpanna och värm den (inte brynas eller stekas bara värmas) doppa bitarna i den varma kokosblandningen runt alla kanter Tips! Går bra att frysa in !